Letselschade tijdens een bedrijfsuitje

bedrijfsfeestje

Letselschade tijdens een bedrijfsuitje

Werk je voor een bedrijf of ben je werkgever, dan komt de term ‘bedrijfsuitjes’ je bekend voor. Bedrijfsuitjes zijn van belang voor de teambuilding onderling. Het versterkt het teamverband en daarnaast is het ontzettend gezellig. Maar wat als er iets ergs gebeurt tijdens het bedrijfsuitje? Wie is er dan aansprakelijk? Op dat soort vraagstukken proberen wij antwoord te geven, zodat jij meer duidelijkheid hebt:

De algemene aansprakelijkheid van werkgevers

Op grond van art 7:658 BW is de werkgever veelal aansprakelijk indien er sprake is van een bedrijfsongeval. De werkgever heeft een zorgplicht ten opzichte van zijn werknemers. Die zorgplicht gaat bijzonder ver en het is aan de werkgever om aan te tonen dat hij, bij een bedrijfsongeval, deze plicht niet geschonden heeft. In geval van een ongeval onder werktijd zijn er twee artikelen op basis waarvan de werkgever aansprakelijk kan zijn: artikelen nummer 7:658 en 7:611.

Het is dus zo dat de werkgever in een hele brede zin verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn of haar werknemers. Dit betekent dus ook bij bedrijfsuitjes. Indien er dan letselschade ontstaat is de kans ook zeer groot dat de werkgever daar verantwoordelijk is. Het vervelender eraan is dat het ongeval in je persoonlijke kring is ontstaan. Je ziet je werkgever dagelijks en hebt wellicht een goede band met hem of haar. Dat maakt dit soort situaties bijzonder vervelend.

Aansprakelijkheid van de werkgever

Rechters hebben meerdere malen aangegeven dat ongevallen tijdens de werkgever georganiseerde bedrijfsuitjes kan leiden tot aansprakelijkheid van de werkgevers. Er zijn ontzettend veel mitsen en maren, maar vaak is het dus zo dat de werkgever aansprakelijk is voor een ongeval tijdens een bedrijfsuitje. Er zijn omstandigheden die meespelen bij de beoordeling van de mate waarin de aansprakelijkheid wordt geregistreerd, namelijk:

  • Het ongeval hoeft niet op de werkvloer plaats te vinden:
  • Welke veiligheidsvoorzieningen zijn er getroffen:
  • Welke instructies zijn er gegeven.

Dit zijn slecht 3 voorbeelden van de grote lijst omstandigheden die meespelen.

Wat te doen als gewond raakt tijdens een bedrijfsuitje?

Wanneer jij letsel hebt gekregen tijdens een bedrijfsuitje is het aan te raden om een Letsel advocaat in armen te nemen. Zij hebben de kennis en expertise om jou tijdens het project bij te staan, maar het zorgt er ook voor dat je er niet alleen voor staat. Er zijn namelijk veel verschillende mitsen en maren in hoeverre de werkgever aansprakelijk is en of de werkgever wel aansprakelijk is. Als individu is het dus al helemaal lastig om deze weg in je eentje te bewandelen. Daarnaast is het wel je werkgever en wil je elkaar niet met scheve gezichten aan blijven kijken na het proces. Het is aan te raden om het dan ook zakelijk en netjes af te ronden, indien er letsel is ontstaan tijdens een bedrijfsuitje.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.