Keukenkraan: hier moet je op letten bij de aanschaf

keukenkraan

Keukenkraan: hier moet je op letten bij de aanschaf

1. De kleur van de keukenkraan

In vroegere tijden waren kranen eigenlijk altijd zilvergrijs en van RVS. Tegenwoordig zijn er echter een tal van kleuropties beschikbaar. De keukenkraan laten afstemmen op de spoelbak of juist het keukenblad is nu zeker een optie. Uiteindelijk is het kiezen van de kleur van de kraan natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Juist daarom is het goed om altijd op de kwaliteit van de kraan te letten zodat de kleur ook echt blijvend is.

2. De uitloop van de keukenkraan

Keukenkranen zijn te verkrijgen met een hoge of lage uitloop. Kranen met een lagere uitloop zijn van formaat kleiner dan kranen met een hoge uitloop. Deze soort kraan past daardoor vrijwel in iedere keuken. Maar, het formaat kan ook een nadeel zijn. Denk hierbij aan het vullen van een grote pan of het afwassen. De keukenkraan met hoge uitloop biedt meer ruimte en heeft vaak een meer stijlvolle uitstraling. Om deze redenen kiezen de meeste mensen dan ook vaak voor de hoge uitloopkraan.

3. Hendel of knoppen voor de kraan?

Wanneer je voor een klassieke uitstraling in de keuken wil gaan zal je eerder neigen naar een kraan met draaiknoppen. Tegenwoordig zijn de meeste keukenkranen uitgevoerd met een multifunctionele hendel die gemakkelijk te bedienen is. De klassiekere kranen met draaiknoppen zijn minder goed te bedienen wanneer je natte of ingezeepte handen hebt. Een kraan met een hendel is dan gemakkelijker open te zetten.

Ook interessant–> RVS tuinmeubelen: de voordelen

4. Extra opties op de keukenkraan

Tegenwoordig zijn de moderne kranen van flink wat mogelijkheden voorzien. Je kent vast de 3-in-1 of 4-in-1 keukenkranen die op de markt zijn. Waar eerder 2-in-1 keukenkranen de norm waren, zie je deze soort kranen toch steeds meer. 3-in-1 kranen geven zelfs kokend of gefilterd water. Maar daarnaast zijn er ook uitrekbare kranen verkrijgbaar. Erg handig bij het schonen en afwassen.

Deel dit artikel