Dubbel glas lek

Dubbel glas lek

Dubbel glas lek

Dubbel glas, ook wel bekend als isolatieglas, is een populaire keuze voor ramen en deuren. Dit komt door de isolerende eigenschappen die het glas met zich meebrengt. Het glas bestaat uit twee glaspanelen met een luchtruimte ertussen, wat helpt om warmteverlies te verminderen en geluid te dempen. Maar soms kan er een lek ontstaan in de luchtruimte tussen de glaspanelen, je dubbel glas is dan lek. In deze blog bespreken we wat je moet doen als je denkt dat je dubbel glas lek is en hoe je dit kunt voorkomen.

Kenmerken van dubbel glas lek

  • Condens: Eén van de meest voorkomende tekenen van een lek in dubbel glas is condens aan de binnenkant van het raam. Dit kan erop wijzen dat er vocht is binnengedrongen tussen de twee glasplaten.
  • Vervagen van de gasvulling: In sommige gevallen kan de glasvulling tussen de glaspanelen vervagen of verdwijnen, wat de isolatie vermindert. Dit kan leiden tot een afname van de energie-efficiëntie van het glas.
  • Zichtbare vochtsporen: Soms zijn er zichtbare vochtsporen tussen de twee glaspanelen of langs de randen van het raam zichtbaar.

 

Wat te doen als je dubbel glas lek vermoedt?

Als je vermoedt dat je dubbel glas lek is, is het belangrijk zo snel mogelijk in actie te komen om schade te beperken.

  • Raadpleeg een specialist: Neem contact op met een professionele glaszetter of raamreparatiespecialist. Zij kunnen een inspectie uitvoeren om te bepalen of er inderdaad een lek is en wat de beste oplossing is.
  • Laat het dubbelglas lek repareren: Afhankelijk van de ernst van het lek en de staat van het glas, kan de specialist reparatie of vervanging aanbevelen. De meeste lekken kunnen vaak worden gerepareerd, zonder dat het glas vervangen moet worden.

 

Hoe kun je dubbel glas lek voorkomen?

Hoewel dubbel glas in de loop der jaren kan slijten, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om lekken te voorkomen:

  • Regelmatig onderhoud: Houd de staat van je dubbel glas in de gaten en voer regelmatig onderhoud uit. Repareer eventuele beschadigingen aan de randen van het glas om beginnende condens te voorkomen.
  • Zorg voor de juist installatie: Laat dubbel glas altijd installeren door een professional, om ervoor te zorgen dat het goed wordt afgedicht en geïnstalleerd.
  • Vermijd extreme temperatuurschommelingen: Grote verschillen in temperatuur kunnen schade aan het glas veroorzaken, wat de kans op lekken kan vergroten. Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte om temperatuurschommelingen te verminderen.

Het is belangrijk dat dubbel glas lek op tijd aangepakt wordt om verdere schade te voorkomen. Neem altijd contact op met een specialist voor advies en reparatie om ervoor te zorgen dat je dubbel glas weer wordt zoals het voorheen was.

Deel dit artikel