Een coatingvloer: Praktisch en stijlvol in elk interieur

Met zijn strakke uitstraling past een coatingvloer perfect bij een modern interieur

Een coatingvloer: Praktisch en stijlvol in elk interieur

Een coatingvloer is een praktische en stijlvolle keuze voor elke woning. Het is een dunne laag epoxy die op bijna iedere ondergrond kan worden aangebracht. Zo kun je bijvoorbeeld een betonvloer coaten of een cementgebonden vloer. Bij een coatingvloer blijft de structuur en oneffenheden van de ondergrond zichtbaar, waardoor het ook wel gezien wordt als een industriële vloer. Maar het kan ook zeker een warme en huiselijke uitstraling geven aan je interieur. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen en mogelijkheden van een coatingvloer!

Een coatingvloer voor iedere ruimte in huis

Een coatingvloer is geschikt voor iedere ruimte in huis. Het kan worden aangebracht in de woonkamer, keuken, badkamer en zelfs op de slaapkamer. Doordat het een dunne laag is, is het mogelijk om de vloer op verschillende ondergronden aan te brengen. Hierbij kun je denken aan beton, hout, anhydriet, cementgebonden dekvloeren en zandcementdekvloeren. Een coatingvloer is dus erg veelzijdig en biedt vele mogelijkheden voor elk interieur.

Stijlvol en modern

Een coatingvloer geeft een moderne en stijlvolle uitstraling aan je interieur. Kenmerkend aan een moderne woonstijl is namelijk het gebruik van gestroomlijnde oppervlaktes. Het zorgt voor een naadloze vloer, waardoor de ruimte er strak en opgeruimd uitziet. Doordat het de structuur en oneffenheden van de ondergrond laat zien, geeft het een industrieel karakter aan je interieur. Een coatingvloer kan echter ook zeker warmte en gezelligheid uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor een coatingvloer met een warme kleur of voeg een kleed toe om de vloer zachter te maken.

Een coatingvloer is praktisch en duurzaam

Een coatingvloer is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch en duurzaam. Het is makkelijk te onderhouden en schoon te maken, doordat het een naadloze vloer is. Stof en vuil hebben geen kans om zich te nestelen in naden en kieren. Bovendien is het een erg sterke vloer die tegen een stootje kan en zeer slijtvast is. Een coatingvloer gaat daarom erg lang mee en is daardoor ook een duurzame keuze.

Veelzijdige mogelijkheden

Er zijn vele mogelijkheden met een coatingvloer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een transparante coatingvloer, waarbij de ondergrond goed zichtbaar blijft. Maar je kunt ook kiezen voor een coatingvloer met een kleur, waardoor je een unieke uitstraling creëert. Er zijn ontzettend veel kleuren beschikbaar, waardoor je altijd een kleur kunt vinden die past bij jouw interieur. Bovendien is het ook mogelijk om verschillende kleuren te combineren, waardoor je een speels effect krijgt.

Coatingvloer voor bedrijven

Een coatingvloer is niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor bedrijven. Het is een praktische en duurzame keuze voor bedrijfsruimtes, magazijnen en werkplaatsen. Een coatingvloer kan namelijk tegen zware belasting en is bestand tegen chemicaliën en oliën. Hierdoor is het mogelijk om de vloer makkelijk schoon te maken en te houden. Bovendien is het ook mogelijk om de coatingvloer te voorzien van antislip, wat het veiliger maakt om op te lopen.

Een coatingvloer uitbesteden

Een coatingvloer aanbrengen is een specialistisch werkje. Het is mogelijk om het zelf te doen, maar het is wel belangrijk om te weten waar je aan begint. Het aanbrengen van de coating vraagt om precisie en expertise. Een foutje kan zorgen voor een ongelijkmatige vloer, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Het is daarom aan te raden om een specialist in te schakelen om de coatingvloer aan te brengen. Zo ben je verzekerd van een mooie en strakke vloer die jarenlang meegaat.

Vloerverwarming en een coatingvloer

Een coatingvloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Doordat het een dunne vloer is, is het mogelijk om de warmte goed te geleiden. Hierdoor kun je de ruimte snel en gelijkmatig verwarmen. Het is wel belangrijk om de coatingvloer aan te laten brengen door een specialist die ervaring heeft met het aanbrengen van een coatingvloer in combinatie met vloerverwarming. Zo weet je zeker dat de vloer op de juiste manier wordt aangebracht en dat de warmte goed wordt geleid.

Een coatingvloer voor elk interieur

Een coatingvloer is een praktische en stijlvolle keuze voor elk interieur. Het is een dunne laag epoxy die op bijna iedere ondergrond kan worden aangebracht. Doordat het de structuur en oneffenheden van de ondergrond laat zien, geeft het een industrieel karakter aan je interieur. Maar het kan ook zeker warmte en gezelligheid uitstralen. Een coatingvloer is makkelijk te onderhouden, slijtvast en gaat jarenlang mee. Het is daarom ook een duurzame keuze. Of je nu een coatingvloer in huis wilt of in een bedrijfsruimte, het biedt vele mogelijkheden. Het aanbrengen van een coatingvloer vraagt om precisie en expertise. Het is daarom aan te raden om een specialist in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een mooie en strakke vloer die jarenlang meegaat!

Deel dit artikel