Dit is waarom screens niet mogen ontbreken in je woning

screens

Dit is waarom screens niet mogen ontbreken in je woning

Je ziet ze vast wel eens als je buiten op straat loopt, screens van Luxaflex of shutters voor raam. Deze shutters voor raam doen meer dan slechts de zon tegenhouden. In dit artikel leggen wij duidelijk uit welke voor- en nadelen deze verschillende raambedekkingen bieden, en waarom jij ze wel of niet zou moeten nemen. Er moet allereerst een belangrijk onderscheid gemaakt worden. Shutters of screens? Wat is nou precies het verschil, en nog belangrijker: welke past er beter bij jou en je huis? Dit artikel zal al deze vragen beantwoorden zodat je in staat bent om een goed geïnformeerde keuze kan maken wat betreft zonwering voor jouw woning!

Wat is nou precies het verschil?

Shutters of screens? Wat zijn het precies en wat is nou precies het verschil? Je hoort mensen deze twee termen vaak door elkaar gebruiken, maar dit is incorrect. Er is een significant verschil tussen screens en shutters, en zeker het effect wat deze op jouw woning heeft. De grootste overeenkomst is dat ze allebei voor zonwering dienen. Het verschil zit hem echter in het uiterlijk, en daarmee ook gelijk in hoe het gebruikt wordt. Screens van Luxaflex bedekken je gehele ruit. Ze houden naast zonlicht ook een indrukwekkende 90% van de warmte die de zon uitstoot tegen, dat is niet misselijk! Dit betekent dan wel dat het enorm verduisterd. Shutters daarentegen bedekken de ruit niet helemaal omdat ze uit allerlei losse panelen bestaan. Het is binnen dus lichter.

Wat is de juiste keuze voor mijn woning?

Shutters voor raam of screens van Luxaflex? Dit hangt natuurlijk helemaal af van je woning en je persoonlijke voorkeuren. Als jij graag in het donker zit binnen of voldoende verlichting hebt om het alsnog licht te laten zijn als je zonwering voor je ruiten hebt, kunnen screens wel eens de passende oplossing voor jouw woning zijn. Zeker als je in de zomer moeite hebt met doorslapen als de zon op is gekomen, zijn screens de ultieme oplossing. Omdat deze zoveel licht tegenhouden zal je niet wakker worden van verblindende zonnestralen die op je gezicht vallen. Hou je liever van een iets lichtere woning waar toch relatief weinig zonlicht binnenkomt? Dan kan je beter voor shutters gaan.

 

Deel dit artikel